Week 9, Sailing On

Voor iedereen die de schoolbanken allang achter zich heeft gelaten: het was deze week herfstvakantie. En omdat ik eigen baas ben dit jaar, gold dat ook voor mij. Vandaar dat er deze week geen stage op de planning stond en dit bericht dus ook een andere opzet heeft. Geen nabeschouwing van de afgelopen dagen (we gingen zeilen, mocht je nieuwsgierig zijn), maar een voorbeschouwing van de komende, plus een tussenstand. Waar sta ik nu?

Om met dat laatste te beginnen: we zijn al een stuk verder dan aan het begin.
De ziekenhuisomgeving interesseert me meer dan ik aan het begin dacht, daar ga ik me dus in verdiepen. Verder hoef ik niet acuut bij de gemeente aan de slag, maar heb ik daar wel gezien dat gevarieerd werk leuk is. Dat was me bij National Geographic ook al opgevallen, door de afwisseling tussen ‘op kantoor’ en ‘op pad’ is daar geen dag hetzelfde. Ten slotte blijf ook het ‘puzzelen’ van de researchafdeling in mijn hoofd. ‘Wie moet wat krijgen’, ‘hoe los je dit op’… Die breinbrekers maken het werk uitdagend en – gek genoeg – erg leuk.

Dit vertalen naar studies blijkt nog best een opgave, ook omdat een studie niet meteen voorspelt wat je in je latere leven gaan doen – zoals mij al honderd keer verteld is, maar wat ik weigerde te geloven… – Ja, bij National Geographic zaten meer alfa’s dan beta’s en in het ziekenhuis andersom. Maar niets is set in stone.

Voor nu geldt in ieder geval dat geneeskunde hoger op de lijst staat en dat de beta-studies zoals aerospace engineering of bouwkunde nog niet afgeschreven zijn. Vooral de studies met veel afwisseling en een brede ontwikkeling (en negen van de tien keer een Numerus Fixus…) lijken te passen bij wat ik tot nu toe heb ontdekt.

Maar we hebben nog even om de keus te maken. Komende week ga ik op pad met Stichting Ontmoeting, die mensen ondersteunt in het leven weer op de rails krijgen. Zeker leerzaam, en waarschijnlijk ook confronterend. Hoe kan ik helpen? Ben ik de goede persoon om hier te helpen?

En ook als dit niet mijn roeping blijkt te zijn, is er geen man overboord… En zelfs als dat wel zo is, dan heb ik deze week geleerd hoe je hem weer binnen haalt.

Throwback, om nog even in de vakantiestemming te blijven, een foto van de grasmaaiende schaapjes van Roden: