Week 3, DenkProducties

Een tijdje terug waren we met het gezin in Denemarken, in the middle of nowhere. Zo’n zeldzame plek waar je geen WiFi én geen bereik hebt. Op dat moment ben je aangewezen op de DVD-collectie van het huis waar je zit. Wij hadden het geluk Pirates of the Caribbean aan te treffen, deel 1 én 2. Vooral die laatste, met Davy Jones en uitzonderlijk veel drama, had een quote die te pas en te onpas terugkwam in mijn hoofd: “part of the crew, part of the ship”. Letterlijk van het moment dat ik op een boot moest – redelijk logisch – tot toen ik iets op de grond liet vallen – definitely onlogisch.

Deze week kwam dezelfde quote terug in mijn hoofd, en niet alleen omdat we met het gezin gingen zeilen. De meest toepasselijke situatie voor de quote was namelijk ‘op kantoor’, toen ik een lijst met klusjes aangeleverd kreeg en er mijn gang mee mocht gaan. Part of the crew, part of the ship, ik zeilde meteen mee.

Dat betekende: werkdagen van negen tot vijf, reizen in spitstijd, meepraten in besprekingen en hard je best doen om de klussen op tijd af te krijgen. Om in zeiltermen te blijven: het was ‘alle hens aan dek’.

Er is weinig leerzamer dan dat. Werkelijk alles deze week was in het begin hectisch en nieuw. Kortom: de week is geslaagd. Ik kan nu vechten voor mijn plek in de trein (heb nog maar één keer hoeven staan), herken een typefout op een meter afstand en weet als geen andere telefoongesprekken te voeren met mensen die eigenlijk geen tijd hebben (‘ik wil u er alleen even op attenderen dat…’). En dat is niet alles! Het ene moment doe ik iets voor de marketing, het andere vertaal ik teksten, check ik de website, bel ik mensen op of bestel ik sushi.

Ik zit in de uitzonderlijke positie dat ik overal een graantje mee mag pikken en zo van alles iets te zien krijg. Wat een geweldige kans is om mijn eerste gedachten over een toekomst in dit werk op een rijtje te zetten en te kijken wat het allemaal inhoudt. En dat was nog maar het begin: Nu de zaak om uit te vogelen welke afdeling mij het meest aanspreekt, welke studies daarbij horen en welke paden er allemaal naartoe leiden, om me daar vervolgens weer in te verdiepen. Al met al is het maar goed dat ik hier drie weken heb…

Voor volgende week staat dus op de planning om meer vragen te stellen en nog meer te leren over de verschillende taken binnen dit bedrijf. De laatste week kan ik dan op een rijtje te zetten in hoeverre het bij mij past en hoe het zich verhoudt tot de criteria voor mijn toekomstige studie. Nog genoeg te doen dus, maar het beloven nog twee interessante weken te worden met een leuk team en veel variatie. Al met al een goede start van een steeds voller wordend jaar!