Week 2, Werkloos

Verandering van spijs doet eten

Het is 1993 en Meat Loaf heeft een nieuwe hit. Met ‘I’d do anything for love’ sleept de zanger een grammy in de wacht en het wordt al snel nummer één in de Billboard hot 100. Op zich een goede vergelijking met hoe mijn week ging. Na een tijd nietsdoen, zoals vorige week, veranderde mijn mood langzaam maar zeker in Meat Loaf’s minder bekende ‘I’d do anything for work’. En waar zijn lied hem een grammy opleverde, kreeg ik een stage.

Al een tijd onderhield ik contact met DenkProducties, een seminarproducent waarvan ik wel de basics kende maar niet wist wat ze preciesdoen. Die kans ga ik nu krijgen. Tot eind september mag ik meelopen en –werken om te ontdekken wat de verschillende takken van het bedrijf inhouden. Dat gaat van marketing tot logistiek, van ICT tot communicatie, om de seminardagen zelf niet te vergeten.

Dat laatste was namelijk hoe het deze week startte: meedraaien op een seminar als hostess om al het werk achter de schermen te zien. En dat alleen was al heel leerzaam.

Wanneer je een open dag, introductie, schoolreisje of (dus) een seminar bezoekt, voelt het logisch dat er een registratiebalie is, een lunch, voldoende stoelen, etc. Pas wanneer je achter de schermen staat is duidelijk dat mensen die dingen voor je regelen. Vanaf zeven uur ’s ochtends stonden we als hostesses klaar om op te bouwen, spullen klaar te maken en overleg te plegen met de locatie. Alles om vanaf de eerste tot de laatste bezoeker zonder problemen te kunnen registreren en ondersteunen. Het werk wat daarin gaat zitten, nog ver voor de dag zelf, is meer dan ik dacht. En dan deed ik nog niet eens zoveel.

Dat belooft dus wat voor de komende weken, waarin ik de seminardagen ga meedraaien en op kantoor ondersteun. Meaning: de luie dagen zijn officieel voorbij, vanaf nu ben ik een negen tot vijf stageloper in Amsterdam. Ik rouw er niet om, sterker nog, ik heb er zin in! De verschillende takken ontdekken, uitvinden welke studies erbij passen en onderzoeken of deze branche, of soortgelijke studie, misschien bij mij past. En dit niet alleen door passief meekijken, maar door zelf actief mee te werken en hopelijk ook tot nut zijn voor DenkProducties zelf.

Aankomende maandag begint het kantoorwerk in Amsterdam, waarna ik het werk langs de lat kan leggen. Hoe scoort het op de gebieden ‘interessant’, ‘ruimte voor ambitie’, ‘genoeg uitdaging’ en ‘biedt de kans je in te zetten voor de wereld’? Either way geldt, ongeacht of ik dit werk voor de rest van mijn leven zal doen: bedankt DenkProducties voor deze kans en de officiële start van mijn stagejaar!

I’d do anything for loveduurt twaalf minuten, maar leeft al een kwart eeuw voort. Mijn stage duurt drie weken, 2040 keer zo lang. Eens zien hoe lang die impact heeft 😉